Tuesday, 6 October 2009

*** bila nak beli?***

Allah sapa punya sandal la tu?? Berkoqap sungguh la. Takkan la sengkek sangat sampai tak mampu nak beli yang baru?

Chopppppppppp itu adalah sandal saya yer. Keh keh keh memang berkurap pun. Saya sayang dgn sandal ni sampai dah lekang gam nya rela saya hantar pi kat tukang kasut. Depa boh glue dan jahit balik. Besa la saya kalau suka dan sedap pakai tu saya hentam semedang. Dan sedihnya hari raya pun saya ganyang sandal ni no. Dah dok kalut dengan persiapan anak2 sampai yg mak ni postponed dulu. Ingat nak balik beli kat kampung tapi memandangkan shopping complex tu maha bizi bila nak dekat raya ni maka ku cancel la niat suci murni ku. Apa lagi bagasi-bagasi ku banyak..kiri dan kanan dan nak kena kendong pun ada. Kot-kot nanti jadi kes bagasi-bagasi ku hilang aku jugak nak melalak-melolong cam hantu raya maka dok rumah adalah lebih baik.

isteri: abah, sandal ibu ni dah teruk dah la..dah kuar kulit dia. Bila nak beli baru ni. Pi tengok
kat vincci nanti no.
suami: minggu depan la...bla bla bla abah bizi ada group masuk bla bla bla bla lagi pun bukan
nak pi mana pun bla bla bla bla bla.....vincci tu ada heels ja..macam mana nak dukung
Muad'z..bla bla bla bla bahaya bla bla bla..bata cukup (panjang plak pot pet dia)
isteri: okeh la minggu depan..budget berapa?
suami: 9.90 dah ler

caittt ada ke budget 9.90?? Dah la kasut raya pun tak der adeiiii suka-suki dia jer. Ni bukan nak berjimat tapi taik idung masin dah ni. Mentang2 la ATM dia yang nak kena caras.

nota kaki tangan: bagasi tu refer kepada askar ku yang ber5 tu yer..

1 comment:

PUTUBAMBU said...

tak dapat oh 9.90 kat Bata tu...
paling koman pun RM29.90..

tapi la ni..kasut Bata dah cantik2...modern look..rega pun boleh tahan gak le..

Blog Widget by LinkWithin