Saturday, 14 November 2009

*** bila nak kahwin???**

Semalam.
Sambil menghenjut buai...nak bagi adik botak tidoq. Tiba-tiba ada soalan dari Kakak. Mengkalau tengah makan putu kacang (bukan putubambu ) mau tersedak, tercekik putu kacang tu or kuih kacang kata orang kat tempat cek..nun kat kota kuala muda sana.

Bila ibu nak kahwin dengan abah? adoii apa punya soalan daa. Ni mau kalau pihak JAIK dengaq mau ibu dan abah hampa kena soal siasat dan surat nikah tu sah2 depa kata palesu. Dah 10 tahun ibu dan abah nikah dan tak larat kira berapa kali ibu dan abah hampa kahwin (agak sensored ker?) lagi mau tanya ka?? Ish.ish .ish (dialog harus cam Adibah Noor yer).

Ibu dan abah dah kahwin la..kalau tidak mana nak mai abang, achik..muadz nih. Terang si ibu sambil mata tu kat screen tv 21 inci jenama Sony
. Dok layan cerita The Little Nyonya.

Tapi pasai pa tak bagi tau adik (dia kakak tapi tetap refer her self as adik)
adoii la macam mana nak bagi tau time tu
adik,abang semua dok kat bintang kejora. Bermain dengan bidadari, terbang kesana sini..

Bidadari tu apa?
Adoiii malam ni tidoq adik mimpi la apa tu bidadari esok adik bagi tau ibu ..

Dia tak sempat nak bagi tau ibu dia sama ada semalam dia ada bermimpi atau dak pasai bidadari. Sebab masa ibu dia bersiap nak ke tempat kerja dia masih lagi lena di buai angin kipas...


Bukti ibu dan abah dah kahwin 10 thn lepas:
*
*
*
*
*
*
*
V

Nota kaki tangan: Kenapalah akhir-akhir ni anak-anak suka bertanya soalan yang weird-weird ni ???

4 comments:

ibusinga said...

hahahaha....
sebijik soklan AnakSingaNo4!!

Madam Casper said...

ya la adoii jenis berjawabb..

PUTUBAMBU said...

wah.., rumah baru...cantekkkkkkkkk..!

tulah pasal cas.. depa ni mmg ringan mulut.. suka bertanya benda2 yg tak dapek nak dijawab kengkadang tu?

pot-pet pot-pet mulut bertanya...!

kak ja said...

Cas, kja nak tanya satu soalan ni..
"Bila Cas nak kawin dgn En Atan?"

Lariiiiiiikkkkkkkk!!!

Blog Widget by LinkWithin