Friday, 11 December 2009

*** membangunkah??? ***

Dato Ir Nawawi Ahmad

Dato Ir Nawawi Ahmad RIVER CRUISE MELAKA:saya terhutang budi pd YAB Dato Ali MB Melaka kerana memberi peluang pd saya dan keluarga meluncur Sg Melaka diwaktu malam.Sg kotor menjadi canggih hasil kerja keras beliau dengan kos yg patut RM300 juta melepasi 3 perdana menteri.Pelancong yg datang akan mencapai 500,000 setahun.Saya bermimpi bagai...mana boleh saya buat di Langkawi dng konsep yg sama.

See More12 hours ago · ·
Encik Imran
Encik Imran
saya percaya Dato boleh lebey baik dari tu!!! InsyaAllah...=)
12 hours ago
Abd Muhaimin ARahman Nazri
Abd Muhaimin ARahman Nazri
Itu lah contoh Pemimpin UMNO yang kreatif. Di harap ramai MB yang ikut macam dia. Mungkin ada ahli UMNO yang menyesal kerana tidak menempatkan dia sebagai Timbalan Presiden.
12 hours ago
Nor Zaidi Nordin
Nor Zaidi Nordin
salam dato'... satu lgi yg saya suka kt melaka tu, adalah stesen bas melaka cetral tu, dato', cuba u pegi tgk kalah teruk sahab perdana kita tuuu.
12 hours ago
Mohd Noor
Mohd Noor
bleh dato....jadikan imaginasi 1 realiti
12 hours ago
Nissya Hasniza Othman
Nissya Hasniza Othman
saya baru berjenaka semalam bersama suami ketika makan di wonderland seafood...alangkah indah nya sungai di tepi tempat makan tu jika boleh berkayak atau ada gondola ala ala di venice tu menyusuri sungai itu sekiranya ada pihak yg berminat melebarkan sungai dan menjalankan aktiviti sedemikian di sepanjang sungai itu....nothing is impossible....
12 hours ago
Abd Muhaimin ARahman Nazri
Abd Muhaimin ARahman Nazri
Insya allah kalau YB Nawawi jadi MB Kedah, saya yakin dia juga boleh buat. Pertama dia kena bersihkan Sungai Kuala Kedah. Jadikan tempat pelancongan. Dia juga ada pengalaman bab bab sungai dan parit ni. Baru lah Halim Said boleh tabik kat dia.
12 hours ago
Mohd Firdaus Hadnan
Mohd Firdaus Hadnan
Sebelum membuat projek2 baru...tengok dlu projek2 yg tebengkalai dlu..titi kat sg kuah pn nasib la sebab lima siap gak sementara...tapi x kan cam tu ja...lampu jalan musim lima,terang benderang...abis lima semua tepadam,napa cam tu...dewan futsal lada,buat beribu2...tapi x buka tuk awam..nak simpan utk apa,tournement2 besar? atau nak biar berkarat di makan anai2...
6 hours ago
Baderul Sham Saad
Baderul Sham Saad
YB Dato'..thanx..org Melaka mesti bangga..me & family akan cruise Sg Melaka malam nie..maybe Sg Petani juga kena buat cam Melaka..wbp dgr cerita KeTTAH dah setuju prjk P.Tuba-tahniah on ur hard working..hope boleh rampas semula Kedah next PRM..kena selalu turun padang & buat aktiviti yg menefaat rakyat..dpt feedback dari rakyat..tahu apa kelemahan kita dan apa yg mereka mau..utamakan kebajikan rakyat..try 2 make rakyat sentiasa bersyukur insyallah mereka akan kenang jasa kita...
6 hours ago
Youhanees Jambri
Youhanees Jambri
En.Firdaus..ya saya setuju dengan pandangan encik. Pilih JKKK kampung pun yang pentingkan sedara-mara sendiri. Saya mmg fedup dengan kepimpinan macam ni. Makan gaji buta agaknya sampaikan anak buah ada masalah pun boleh berselimut lagik. 1st time saya kena pengalaman macam ni masa rumah di naiki air bulan puasa yg lalu. Tak tau nak tuju kemana ... See Moredengan anak kecik lagi.dengan nak buka puasa lagi. JKKK langsung tak nampak muka. Pi daftar nama kat pusat bantuan banjir, orang lain dapat bantuan tapi kita langsung tak dak apa.Pilih kroni gamaknya. Bukanlah hadap sangat dgn bantuan tu cuma kena adil la ambik tahu masalah anak buah yang masa mengundi tu dok pi pangkah BN. Cerita pasal projek mega2 tapi hal remeh temeh pun tak leh nak settle apa citer???
6 hours ago · Delete
Nissya Hasniza Othman
Nissya Hasniza Othman
just hope everybody wud think positive dengan setiap idea baru..yang lama n terbengkalai mesti ada sebabnya.....but at least ada inisiatif untuk di selenggarakan..cth..jambatan kuah tu....sekurang kurang dah bole guna.....
30 minutes ago
Youhanees Jambri
Youhanees Jambri
punyalah lama nak siap jambatan tu, makin masa lebih dari 2 thn rasanya..itu jer hasilnya??? harharharhar..rasanya jambatan tu dlm proses nak buat baru sebelum PRU12 lagi kot??
26 minutes ago · Delete
Nissya Hasniza Othman
Nissya Hasniza Othman
but at least sumthing than nothing..betul tak youhanees?
24 minutes ago
Youhanees Jambri
Youhanees Jambri
itulah yang menjadi perdebatan sekarang!!!!
22 minutes ago · Delete
Nissya Hasniza Othman
Nissya Hasniza Othman
kalau asyik fokus projek yg dah diberi amanat untuk contractor melaksanakan tapi gagal......so i guess new ideas tak bole jugak tak dilaksanakan....mesti ada sebab jambatan tu tak siap.....tapi new projek perlu diadakan kerana competition produk pelancongan semakon bertambah.....langkawi perlu menggunakan sepenuh kapasiti keindahan flora dan fauna ... See Morenya untuk memikat lebih kemasukan pelancong asing kesini...terutamanya repeat trip by our international tourist....by producing new attractions ...then they will keep on coming back to our island instead to other places.....
17 minutes ago
Youhanees Jambri
Youhanees Jambri
ermmm fokus to start the new projek atas nama pembangunan tapi macam mana pulak dgn akhlak budak2 yang makin hanyut??? Itu pun tak boleh terlepas pandang jugak..
12 minutes ago · Delete
Mohd Firdaus Hadnan
Mohd Firdaus Hadnan
nk kena pikir positif ke klu terbengkalai....kekeke...sebelum nk siap jeti kuah tu jenuhhh....projek pa lgi dilngkawi ni melainkn projek pembaziran...
11 minutes ago
Nissya Hasniza Othman
Nissya Hasniza Othman
wow......you r diverting the topics...interesting...mmmmmm....i guess susdah nak puaskan hati semua org....
11 minutes ago
A'ainal Yaakin Haji Bakar
10 minutes ago
Youhanees Jambri
Youhanees Jambri
Bukan membantah pada pembangunan or kemajuan tapi setiap apa yg dirancangkan tu harus ada hasilnya. Bukan kah pakai duit rakyat tu?? Tiap bulan income tax di deduct. Tengok saja projek Pekan Rabu kat Kuah tu. Kesian kat para peniaga tu.
7 minutes ago · Delete
Nissya Hasniza Othman
Nissya Hasniza Othman
hidup perlu selalu berfikiran positif..baru kita boleh maju kedepan.....n masalah remaja yg akhlak semakin hanyut...itu bukan hanya tanggung jawab sosial pemimpin setempat....tapi keluarga dan ibu bapa sepatutnya lebih bertanggungjawab membendung fenomena ini..... klau semua pemimpin nak pantau.....mmmm.....mcm mana nak maju tempat kita ni.....
7 minutes ago
Youhanees Jambri
Youhanees Jambri
Semua pihak kena mainkan peranan. Ibu-bapa , keluarga dan juga pemimpin. Bukankah pemimpin perlu kreatif berpk untuk buat sesuatu xtvt untuk budak2 remaja?? Pembangunan akhlak pun kena pk jugak...kui kui kui kui. Langkawi dah terlebih advance dah pun
5 minutes ago · Delete
Nissya Hasniza Othman
Nissya Hasniza Othman
setiap perniagaan di premis baru ...mesti forecast untuk sustain berapa lama....nak bantu mcm mana lagi.....bangunan dah disediakan.....tapak stategik.....tunggu semua peniaga masuk dan penuh kan ruangan tu......insyaaalah...menjadi la tempat tu nanati...we can't expect miracles sekelip mata.....MTPL dan pihak berwajib pun ada mempromosikan tempat tu.....last LIMA 2009 for example...tempat tu hidup n meriah..its up to the peniaga mcm mana nak majukan bussiness mereka kat tempat tu.....
about a minute ago
Youhanees Jambri
Youhanees Jambri
u sure meriah?? hhaha me dengar sendiri depa merungut..labur banyak tapi hasil nya???
2 seconds ago · Delete


Sebenarnya saya nak hentam lebih sarcastic lagik....

No comments:

Blog Widget by LinkWithin