Wednesday, 29 May 2013

Cerita Kedai Kopi

Cerita 1: Pasai WEQ1129. Bulan ni adalah bulan dia tunjuk perasaan, meragam. Klip bumper tu patah maka luruh pulak dia. Adoi dugaan. Lepas tu jalan nya terhinggut-hinggut. Memang stress bila terpaksa slow tiba2 dan berhenti di traffic light sebab nak pick-up balik tu ambik masa. Sayang betul kat WEQ1129 ni sebab loan dekat bank dah tak ada jasa pun banyak.Nak ubat penyakit demam kura dia yang dok terhinggut-hinggut ni bawa dia jumpa doktor. Doktor kata kabareta (betoi ka spelling ni) rosak dan perlu ditukar RM450.00. Tak puas hati bawa pi jumpa doktor lain pulak. This doktor kata cuma plug saja yang perlu di tukar dan kos cuma RM 35.00. Dan WEQ1129 sembuh seperti sediakala. Kalaulah dengar cakap doktor yamg mula2 tadi burn lah RM450.00. Kadang-kadang kita perlukan pendapat kedua.
Mencabar. Ujian buat saya dan suami. Sudah sibuk nak bercinta, berkurung dalam bilik, keluar melepak sampai tak ingat rumah. Abaikan tanggungjawab yang diberikan. Paling terasa dia sanggup meninggikan suara hanya semata-mata nak kan handphone yang dia gunakan untuk ber"fb". Sedang berusaha untuk mengembalikan dia kepangkal jalan kerana belum jauh dia tersasar.Dugaan anak remaja rupanya macam ni.


No comments:

Blog Widget by LinkWithin