Wednesday, 21 October 2009

*** jom ke pasar bersama chef danish dan assistant nya***

Jom ke pasar bersama chef Danish. Hari ni dia nak masak sotong goreng kunyit dan ikan temenung goreng. Ok mula2 kita pilih ikan dan sotong yang fresh2. Sebelah sana macam ok jer ikan nya.

Oh his assistant dah heret tangan dia. Kat sana sotong nya cantik..jom kita ke sana chef. Oh chef nak belek ikan sat..oh itu ikan pari yer chef


Ikan ni ?? Entah apa nama ikan ni pun tak tau. Tapi tak payah beli la sebab Chef cuma ada 20 hinggit jer..

Alamak kat tangan assistant chef cuma tinggai singgit??? habih camna nak beli ikan pari nih? cam na??? Ok lepas berdiscuss tak jadik beli mungkin esok lah.
Udang ni buat masak butter prawn best nih...tapi esok la sebab menu hari ni sotong dan ikan temenung.
Kat kedai sayur. Ishh kenapa la depa ni tak cuci ice-box nih??? Kan chef dah marah!!!!
Ok dah habis membeli jom kita balik. Assistant dah tak larat nak bawak plastik ikan dan sayur tu. Ops yang depan berbaju merah tu HEAD CHEF yer...laju nya dia jalan...

No comments:

Blog Widget by LinkWithin