Monday, 23 November 2009

***what goes around come around***

Result UPSR keluar Khamis lepas...sebelum coti sekolah lah tu.
Tak kepoh pun sebab anak den baru darjah 3..hik hik hik tapi Makcik Diva tu kalut sebab anak dia kan ambik UPSR. Sesama pergi ker Tadika ..kat sana dia dok resah jer teringatkan result anak dia. Maklum la dok pulau jadik lambat la sikit nak tau berbanding dengan tanah besar.
Makcik Diva tu berleter sebab cikgu tadika lambat bebenor nak mulakan acara sebab dia nak ke primary school nak tengok result anak dia..
Lepas makan terus dia ke primary school dengan bersemangat dan dalam hati ku tercetus 'sah anak dia score 5A"

Lepas makan..kami pun balik rumah. Adik botak dalam stroller, ibu dia sidai kain..yang ber3 tu dok makan coklat. Abang of coz kat sekolah lagik...hah ibu berdebar tunggu abang balik nak tau dia dok kelas mana turun kelas atau maintain..maklum la keputusan dia elok sangat (en.atan nak sekeh pala dia)

Tengok Makcik Diva tu balik dari sekolah, senyap sunyi tak berkutik..hihihihi malas den nak kepoh tanya..lepas tu dia terus pi kerja..tak lama kemudian anak dia balik..kemudian keluar balik pegang Wau a.k.a layang-layang..
Dalam hati berdetik " ni saheh keputusan corot..sebab balik2 terus pegang wau" malas nak tanya..nanti lama2 tau jugak hihihhiih..teruskan xtvt sidai kain..
Pas tu si Mimi yang sama dgn anak makcik tu pass by depan rumah..baru balik sekolah la tu..terus pangge dia tanya apa dia dapat...
"berapa score?"
"4A1B jer untie" wahhh terus ucap tahniah...sambil tepuk bahu dia...tumpang bangga..seluk poket ada RM10..hehehehe rezeki ko la Mimi...sedekah kat dia..
Lepas tu risik apa anak Makcik tu score..ohh cuma 1A...hehehehehe gelak guling-guling..Tak baik tau gelak kat orang tapi ...........ada tapi tu....

WHAT GOES AROUND COME AROUND......tu ler..Makcik Diva len kali jangan asyik mengata anak orang erkk...suka-suki label anak orang "belemoih la" (dr singa tau apa itu belemoih?", stupido la..macam-macam la..la tengok budak yang Makcik Diva label kan sewel tu score 4A..tak ker malu tu?? Rasanya jiran-jiran pakat dok bercakap hal ni..hehehehehe..kat anak2 den pun apa yang Makcik Diva tak cakap kan...macam-macam..cuma den ni malas nak jadik bangang nak layan hal sengal cam ni.Anak2 den bercerita den pokakkan telinga..mau kalau den layan ishhh cetus fenomena perang sedara nihhh.
Tak perlu stori-mori panjang lebar la perihal Makcik Diva ni..cuma harap-harap dia muhasabah la diri dia.

Nota kaki tangan: sapa Makcik Diva tu?? biarlah menjadi misteri wakakakaka

6 comments:

PUTUBAMBU said...

betullah tu.. what goes around come around...

tak baik kan?

Madam Casper said...

Putu.
ya la...tu la dok rasa dia perfect cam tu la jadiknya

nizaa said...

hurm.....sila la reveal mkcik diva tu...wakakaka

Madam Casper said...

niza
nanti kami curi2 amik pic dia naa wakakakakakkaa

nord@esntek73 said...

x baik mengata org....wlaupun dia diva...kita pun apa lebih kurang dok mengata kt belakang dia (org.)....hahahahaha...

Madam Casper said...

nord...
hikhikhikhik...tak mengata tapi type jer hahahahahahahha

Blog Widget by LinkWithin