Saturday, 16 October 2010

Kepal@ ikan

Pesan kakak " ibu balik keja nanti beli biskut oreo"
Ibu jawab " OK"

Lepas office hour ibu terus balik rumah. Tak beli biskut orea yang kakak pesan. Kakak memang dah tunggu ibu kat taska. Dalam kepala mungkin terbayang biskut oreo (imaginasi ibu dia) Masuk dalam kereta terus kakak tanya pada ibu mana biskut oreo???? Papp ibu tepuk dahi sendiri. Terlupa langsung ibu pada pesanan si anak.
Dengan muka ralat ibu bagi tau pada Kakak " Sori ....ibu lupa.Lain kali naa"
Kakak ceber muka bila dengar jawapan ibu.Kesian kakak.

" Tu laaa makan lagi kepala ikan. Lupa la. Kami nak makan ibu tak bagi...ibu makan tak pa. Tengok2 ibu yang lupa" Nahh sedas ayat dari mulut Kakak. Anak dara sapa niiiii???

Tak dan ibu nak defend diri aih. Tak jawab geram nak jawab nak tergelak. Kepala ikan kan sedap, berebut dengan anak-anak ..ayat best nak bagi anak tak selera tengok kepala ikan " ha makan kepala ikan nanti lupa. Mengaji tak masuk" Sekarang aku yang kena balikk...hahahahahha


Gambar kari kepala ikan yang dipinjam dari GOOGLE.Camera dan hp camera aku rosak. Jadik tak leh nak upload gambar....

1 comment:

PUTUBAMBU said...

hehehe...
anak2 skrg semakin bijak dan byk akal..

terkena ibunya sekali..!

sian kakak, harini pi le belikan dia biskut oreo tu..nanti kempunan pulak

Blog Widget by LinkWithin