Monday, 8 August 2011

8 ramadhan

Dah 8 ramadhan. Alhamdulillah anak-anak dari day one till today masih lagi berpuasa. Aku??? Dah 3 hari tak puasa. Aku gagahkan diri untuk berpuasa tapi memang dah tak mampu. Asyik wekkk jer..bila isi perut pun tetap wekk jugak. Hari ni aku hentam makan ubat gastrik. Balik nanti nak pi beli Gaviscon. Hampa hati aku ingatkan boleh puasa cukup sebulan..rupanya tidak...

Menu berbuka? Simple jer. Kelmarin aku tak larat jadik aku pi beli jer...juadah untuk berbuka. Sahur masak nasi goreng jer. Kalau tiba hari larat masak aku masak simple2 jer...goreng udang+buncis, air asam, ikan goreng. Cukup keh keh keh ...lagi pun kami anak beranak jer yang berbuka kat rumah. Abahnya bz dengan buffet ramadhan. Tahun ni nampak gayanya tak der chance ler aku nak pi mencelah berbuka kat tempat kerja En.Atan, sebab aku sesungguhnya tak larat nak kepung Danish yang super punya melasak dan tukang ikut dia adalah Muad'z. Jadik dari aku nak terjerit-jerit depan orang ramai maka baik aku menjerit kat rumah. Senang.

4 comments:

H.U.S.M.Y.N.A said...

tahniah...hehe

Deena Yasmin said...

uiks ! bleh ker makan ubat gastrik ?

*ayu the sun* said...

alhamdulllah seronoknya baca semua anak2 akak dah mula berpuasa.. penuh pulak tu.. bestnya!!!!
akak take care ye...

Madam Casper said...

Deena:
Awok x tau nak buat cam mana..tu yg awok belasah ubat gastrik tu..

Ayu:
Harap2 sampai habis la depa berpuasa

Husna

caitttttttt

Blog Widget by LinkWithin