Friday, 21 October 2011

Terima Kasih dah cukup!!

Kelmarin aku singgah di Petronas isi minyak dan beli top-up. Aku reload RM 5 ja. Lepas tu sekali aku nak isi reload baru aku sedaq yang budak cashier bagi kat aku RM10. Fikirkan yang aku cuma beli RM5 dan aku bayar pun dengan harga tu  maka aku pi kat cashier tu balik bagi tau dia yang aku nak reload RM5 ja bukan sepuluh. Lepas tu dia tanya aku bayar rega berapa..aku kata RM5 la. Dia pun bagi la yang RM5. Tapiiiiiiiii kot la dia nak ucap terima kasih kat aku nan adooo...masa aku pi balik kat dia tu aku fikir kalau aku diamkan benda tu...walaupun tu cuma reload tapi yang salah tetap salah. Dah tu kesian ke dia kalau-kalau short duit float dia ka apa. Tapi dia tak appreciate apa yang kita buat. Bukan aku nak suruh dia lambung-lambung aku sebab badan selambak larat ka dia nak lambung..cuma ucapla terima kasih. Ok harap muka ja cun tapi attitude out!! dah banyak kali aku nak komplen pasai dia kat bos dia. Bukan apa dok kat kaunter mulut dia asyik mengunyah ja..erkkk boleh ka macam tu? Aku tengok huduh betoiii.

3 comments:

Deena Yasmin said...

pasni sound direct kat dia nita, udah ler xder budi bahasa ! awok plak yg geram baca haa..

che`leen said...

salam, madam,
budak2 skrang mmg x pandai ucap terima kasih, tiada nilai menghargai..
sy pun kena gak..budak sklah menengah mintak tukar rm5 ke duit singgit2, dgn senyman sy beri, lepas tu terus je naik bas, kalo cakap thanks pun, apa salahnye kan..?
-che`leen-

Madam Casper said...

Deena & che leen..
memang geram tgk muka dia...muka ja cun tapi budi perkerti tu tak ada. Pi la masa mana pun bila time dia ada mulut dia asyik mengunyah ja.

Blog Widget by LinkWithin