Monday, 16 April 2012

Merah, Hijau, Kuning -Bob Marley??


Ok dah lama benda ni dok dalam otak aku. Kenapa kaler merah, hijau dan kuning link dengan Bob Marley yang popla dengan lagu No Woman No Cry tu. Lagi jelik bila tengok muda-mudi pakai jacket ada gambaq Bob Marley ni. Kalau sapa pakai kira hebat lah sapa tak pakai koman. Ni yang aku dapat bila aku gugel tadik:


Why is Bob Marley linked with a green red and yellow flag while the Jamaican flag is green black and yellow?

Answer:
Green Yellow and red are the Ethiopian colors. Bob Marley really loved Ethiopia. 
He supported the Rastafari religion that started when Jamaicans believed that Ethiopias king Haile Selassie, birth name Ras Tafari, was there messiah. 
In Jamaica there was a huge drought, they hadn't had any rain, and when Haile Selassie went there, it started raining. That's how the religion, or way of life started. Haile Selassie said in an interview that he was not God and that nobody should worship him and he was Orthodox Christian. Shortly before his death Bob Marley converted to Orthdox Christian. 
So the reason he uses those colors are because they represent Ethiopia, and Rastafari.

Ok dah faham dah la. Bob Marley lahir dengan nama Robert Nesta Marley pada 6/2/1945 di Jamaica. Meninggal pada 11/5/1981 kerana kanser.Popla dengan muzik reggae. Itu jer ler.

Motif aku nak citer pasal Bob Marley...nothing cuma selama ni dok fikir apa relatednya color2 tu dengan dia jer ler..

No comments:

Blog Widget by LinkWithin