Monday, 27 December 2010

L@gi 6 hari...

Lagi 6 hari sekolah buka balik.
Akan bertambah kalut lagi lah.
Lagi 7 hari akan pindah ke office baru..
Lagi kena bangun awal dari biasa..sebab office baru jauh.
Sekolah dah nak start tapi barang sekolah belum ready. Dok tapis-tapis mana yang boleh di gunakan balik..kita gunakan balik. Yang untung Kakak yang nak masuk darjah 1. Semua persiapan baru. Itu pun belum ada beg lagi. Tunggu dapat RM lah. Abah bagi cadangan..tiga beradik tu kongsi beg besar nak balik kampung. First singgah kat kelas kakak, turunkan buku-buku, second masuk kelas bang chik turunkan buku-buku dan last kelas abang. Time balik..singgah kelas bang chik kutip buku-buku, last kelas kakak kutip buku-buku. Gelak sakan kanak-kanak bertiga tu dengar cadangan Abah. Aku pun sama. Tak pernah di buat orang. Kalau di praktikkan mula-mula mungkin pelik tapi lama-lama? Alah bisa tegal biasa la kan? Selalu orang car pool sekarang school beg pool...not bad..
Sebut office baru.
Start 3/1/2011. Rezeki anak-anak. Tawaran yang tak mampu di katakan TIDAK. Tapi jauh. Kalau ada yang pernah ke pulau..jarak jauh tu ialah dari Kuah nak ke Cable Car itulah jaraknya. Tapi kalau dah punca rezeki di situ haruslah kita redha kan?
Harap-harap tahun 1432H & 2011M hidup semua muslimin dan muslimat di seluruh dunia akan lebih cemerlang.....

Mari kita sama-sama menghitung hari....

3 comments:

PUTUBAMBU said...

alhamdulillah...rezeki baru ye..!

kita pun lega sikit pasal kakak kita kasi beg sekolah kat 2 org anak kita..tinggal beli utk ammar je..

tu pun brg2 lain belum beli lagi.. tunggu bonus minggu ni..
mmg peruntukkan utk sekolah depa je..

Madam Casper said...

Putu dear

Syukur sgt2..rezeki anak-anak.

Legalah putu ada kakak kasi hadiah beg sekolah. jimat dah kat bahagian beg sekolah tu. Kita belum beli apa lagi pun. Tak per tunggu gaji jer.dah minta dengan bos awal skit..dia kata esok. sure esok kita terjah beli barang sekolah.

fiza said...

citer pasal naik sekolah nie..kite rasa belanje masuk tadika pun lg mahal dr masuk sekolah beli buku + yuran baru puluh2,boleh la lg tp masuk tadika hampir 1k la nie...pening2

Blog Widget by LinkWithin