Wednesday, 22 June 2011

Pendapat please!!!

Pic anak dara aku yang tak lawa!!!!!!

Minta pendapat wahai para ibu jika ada yang singgah di blog nan ado nih.
Nih pasai Youhanees..roses among the thorn dalam rumah aku ler. (Betoi ka ayat omputih tu?) Sejak start sessi persekolahan lepas cuti semester 2 minggu tu aku perasan yang dia suka buat perangai pagi-pagi. Macam-macam karenah yang dia buat yang bikin darah ku naik. Semalam dia luahkan isi hati dia. Ishhh..aku ni teruk betoi tak ambik tau pasai dia. Tak terlintas di hati nak tanya pasai apa dia suka buat hal. Rupanya dia ada masalah dengan kawan kelas dia. Dia bagi tau depa dok ejek dia tak lawa. Budak umur 7 tahun di ejek tak lawa..cuba korang bayangkan apa perasaan dia? Terus rasa keyakinan tu turun mendadak. Dia sorang-sorang tak der kawan. Sebab ada yang dok menghasut jangan kawan dengan dia. Sedih aku dengar luahan hati dia. Kenapa aku sentiasa pesan pada anak-anak aku jangan ejek orang lain tapi mak orang lain tak leh pesan pada anak dia orang?? Aku cuma pesan pada dia buat derrkk jer pada orang yang macam tu tapi budak umur 7 tahun...boleh ker ikut arahan kita??. Dia mohon tukar sekolah. Biarlah dia tak sama bangchik dan abang pun tak per. Yer aku boleh jer ikut permintaan dia nak tukar sekolah tapi kalau kat sekolah baru pun gitu juga perangai dia.. (aku tak masuk sebelah anak aku 100% sebab aku tau macam mana Youhanees punya perangai. Kepala ada batu juga sikit) Dan kalau aku tak tukar sekolah begitu juga keadaan dia di mental abuse oleh kawan-kawan sekelas dia macam mana??

Tulon bagi ideaaaaaaaa

3 comments:

Kancilbiru said...

kak ta print gambar artis mana2 yang dia kenal, pastu print gambar artis tu masa budak (kalau ada) pastu tunjuk kat dia...

ppuan masa kecik2 memang tak lawa, dah besar baru lawa..

:D

tunoor73 said...

p lah jumpa ngan cikgu2 dia....tambah2 cikgu kaunseling....biasalah tuuu...p tgk sama kwn yg dok ejek dia tu lawa sangat kaa.....suruh dia tunjuk kawan dia yang mana selalu dok ejek....n jumpa ngan cikgu2...kami dah ada pengalaman ....syafi...kawan dok buli n kata2 kat dia....dia kan diam...pagi2 wat perangai x mau p sek...lastly oklah cikgu pesan kat bebudak nuuu...klu tukaq sek pun satu hal ....byk lagi karenah....ko pikirlah sendiri

radziah AR said...

salam kenal...first time baca blog ni, sekadar mmberi pendapat... tukar sekolah bukan bermakna selesai masalah....mungkin hal yg sama akan berlaku, bagi kata peransang dkt dia, xlawa xpa, janji hati cantik, suka tolong org, anak yg baik etc.. nnt lama2 senyap la...lagipun bdk2, cam tu la...

Blog Widget by LinkWithin