Wednesday, 27 June 2012

Penangan Muka Buku

Ambik...la ni kecik besaq semua kenai muka buku semua ada akaun muka buku. Macam-macam status ada kat muka buku tu. Suri rumah pun kenai muka buku, nenek kebayan pun ada muka buku. Yang aku nak story mori kat sini pasai muka buku ni ler. Ada setengah orang ni dah addict dgn muka buku ni. Asyik mengadap muka buku dan updates status.
Pernah kereta aku mati di tepi jalan. Sebab minyak kering la dok agak sempat sampai petrol station tapi tak sempat. Oleh kerana itu aku pun pergi la kerumah sorang kenalan. Kebetulan rumah dia dekat situ. Aku nak pinjam motor dia jer sebab nak beli minyak. Kebetulan hujan lebat. Jadi sementara tunggu hujan teduh sikit aku lepak la kat rumah dia dulu. Dia sibuk mengadap muka buku, update status dia. Aku ni nganga tengok siling rumah dia ja. Hati aku memang geram. Tak pernah la rasanya lagi kita sendiri layan tetamu macam tu. Dah la tangan tu sibuk menaip mulut pulak asyik tersengih-sengih. Ishhh peqak buih juga rasanya. 
So sekarang sibuk mengupdates status dia macam orang putus cinta pulak. Updates status yang mendayu-dayu macam kecundang dalam bercinta. Tu apa cerita tu?. Semua orang tahu yang dia ok ja dengan suami dia. Nak seek attention ker? 



Che nah tak der account FB..dia cuma tengok cerita kartun jer hehehe

1 comment:

Deena Yasmin said...

kdg nak muntah teman tgk status yg ntah ape2 kat wall memasing, klu ank muda remaja tu len citer :)

Blog Widget by LinkWithin