Friday, 5 October 2012

Invisible bibik

Jumaat. Mai office...kita buka pintu office. Kanak-kanak (our staff yang dok cuci office tu) belum mai lagi.Macam biasa kita terus la dok kat tempat kita. Jeng-jeng hari ni kan hujan, jadi adalah "invisible bibik" yang buat kerja kat pantry tu. Ketong ketang ketong ketang bunyi nya. Kita buat derkk jerr. Malas nak risau-risau dah. Suka hati lah dia nak buat apa pun jangan kacau kita sudah. 
Lepas tu partner merangkap bos kita pun masuk office. Dia tegur "bz nampak depa tu" kita sengih jer. So we all buat kerja macam biasa jer ler. Bila dah berdua "invisible bibik" pun diam lah. 
Before lunch my boss pun pi la ladies. Jeng-jeng..lepas dia keluaq dari ladies dia kata "sambung balik buat kerja kawan tu" hahahahahaha. Rupanya masa dia dok dalam ladies tu..."bibik" sibuk berkemas cawan. Dia ingat aku la pulak yang pi pantry. Mano ado aihhhh. So pasang ruqyah terus..baru diam.
Entahlah ni 1st experience aku kena macam ni. Dia tak lah kacau teruk-teruk. Cuma dia suka kat pantry tu ja. Sebelum ni aku tak sedar lagi. Masa kena dok sorang-sorang sbb boss pi meeting, gila lagi kuat bunyi-bunyi tu. Tapi dok ingat kedai mamak kat bawah. Tapi bila difikirkan balik mamak tu dah lama tutup. Lepas tu terus jadi kecut perutttt.

Bila cerita kat "kanak-kanak" dia gelak jer. Dia kata dah biasa dah pun....ok sabar jer lah akak...

No comments:

Blog Widget by LinkWithin