Friday, 18 January 2013

is counting the days

Salam jumaat ...

I rasa i nak retiredlah. Wahh macam konpiden jer kan. Itulah yang bercanang dalam kepala otak i. Dok rumah kelebek anak-anak I. Ateh pun dah mula belajar solat. Sejuk hati perut pedal ayam I. Tapi tu lah kekangan masa yang kadang-kadang jeles sangat. Kadang-kadang I tak sempat nak buat benda yang sepatutnya I buat. Mesti ada juga persoalan kan mana pi nya En.Atan. Hah ok lah dia tu sibuk dengan kerja, tapi tidaklah bermakna dia mengabaikan tanggung jawab pada kami anak beranak. Dia anak bongsu dalam family lepas tu family mertua I ni agak konservatif. Mati la kata kat in-law sendiri. Tapi memang betul. Bagi in law i tugas mendidik anak, urus rumah tangga adalah tanggung jawab isteri. Jadi i rasa En.Atan pun terpraktis macam tu. Nampak macam i plak yang dominasi tapi sebenarnya tidak. Apa jua tindak tanduk, keputusan i will refer pada En.Atan dulu. Percaya???  Kalau En.Atan tak ikut memang gagau I nak pi beli barang hahahaha. Masa mula dapat Luqman dia macam geli-geli lah. So bila i tarbiah dia, kalau nak geli cebok anak nanti dah tua bila tak larat sapa pun x mau cebok berak kita. Hahahaha boleh lagu tu? 
Ada juga yang bertanya pada I tak sayang ker nak lepaskan gaji yang agak lumayan? Every year dapat bonus? Wah sapa tak sayang tapi anak-anak i tu lagi berharga. Lagi lebih bernilai. Ermmmmm..... bukan senang nak ulang balik masa yang terlepas tu. 

Tapi i dah plan dalam kepala hotak, ada la a few benda yang nak buat :) moga-moga menjadi kenyataan.InsyaAllah...






Pic Ateh belajar solat:) Vangga I bila dia berjaya habis kan 3 rakaat solat maghrib.

1 comment:

aSmiDar said...

Nk bnti keje ke? Kptusan bsr tu...tp klu pk blik berbloi kn dpt ddik sdiri ank2...
Ermmm..msti bisnes pon dh masyukkkk skg dop..huhu...

Eda pon jait2 mnik jgk..baru2 je...stat hobi bju sdiri..;)

Blog Widget by LinkWithin